Πώς να επιλέξεις τον κατάλληλο φωτισμό για το σαλόνι σου. 5 χρυσοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις

28 . 03 . 2019

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Σου έχει τύχει ποτέ να μπεις σε ένα δωμάτιο και να νιώσεις μια χαλαρή αίσθηση ή αντιθέτως να σε κυριεύσει μια ανεξήγητη αίσθηση άγχους; Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση, ψυχολογία και συμπεριφορά μας. Ας δούμε λοιπόν κάποια κοινά λάθη που μπορεί να συμβούν συχνά και μερικές χρυσές συμβουλές για το πώς να πετύχετε τον

1. Άπλωσε το φως σε όλο το δωμάτιο

aplwse to fws se olo to dwmatio

Τα πολύ λαμπερά φώτα προκαλούν έντονη αντανάκλαση, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να διαστέλλονται οι κόρες των ματιών μας και ο χώρος στο δωμάτιο να φαίνεται ακόμα πιο σκοτεινός. Η συμβουλή μας θα ήταν να απλώσεις το φως σε όλο το δωμάτιο, τοποθετώντας φως σε κεντρικά σημεία για να μεταμορφώσεις το δωμάτιο σου σε ένα άνετο χώρο.

2. Προσάρμοσε τους ρυθμιστές έντασης φωτισμού
Οι ρυθμιστές έντασης φωτισμού, οι τηλεχειριζόμενοι διακόπτες, οι χρονοδιακόπτες, οι ανιχνευτές κίνησης και άλλα συστήματα ελέγχου μπορούν να βελτιώσουν τον φωτισμό παρέχοντας άνεση, ευκολία χρήσης και αυτοματοποίηση αυτών των επιλογών. Υπάρχουν πολλές έξυπνες λύσεις έτσι μην επαναπαυτείς με μόνο αυτό το διακόπτη που έχεις στην είσοδο του δωματίου αφού συνήθως φέρνει λάθος αποτελέσματα.

3. Αγόρασε ποιοτικούς λαμπτήρες
Οι φτηνές λάμπες παρέχουν μια κακή ποιότητα φωτός και συνήθως είναι και πολύ φωτεινές. Γι’ αυτό δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο δείκτη χρωματικής απόδοσης (CRI) ο οποίος δείχνει τη “ζεστασιά” ή την “ψυχρότητα” μιας λάμπας. Προσπάθησε να αγοράζεις LEDCFLέντονο φωτισμό

4. Χρησιμοποίησε διάφορες πηγές φωτός

xrisimopoiise diafores piges fwtos

Ο καλύτερος σχεδιασμός φωτισμού ενσωματώνει διάφορες πηγές φωτός. Συγκεκριμένα, η κεντρική λάμπα ενός δωματίου δεν είναι αρκετή για να φωτίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο, οπότε βάλε διάφορες πηγές φωτός χρησιμοποιώντας ποικιλία φωτιστικών (κρεμαστά, επιδαπέδια, επιτραπέζια) για να ομορφύνεις και να φωτίσεις το χώρο σου κατάλληλα. Στο υπνοδωμάτιο για παράδειγμα είναι σημαντικό να έχεις μικρά φωτιστικά σε κάθε κομοδίνο.

5. Εστίασε το φως σε οτιδήποτε είναι σημαντικό
Το μυστικό του δεν είναι πόσο φωτεινός είναι ο χώρος, αλλά η αντίθεση που κάνει ο φωτισμός σε όλα αυτά που θεωρείς σημαντικά στο χώρο σου. Για παράδειγμα ο φωτισμός σε έναν ωραίο πίνακα που έχεις κρεμασμένο, ο φωτισμός στη κάβα ποτών στο σαλόνι σου ή το φως που χρειάζεσαι όταν διαβάζεις ένα βιβλίο. Είναι γεγονός ότι όσο πιο σωστά είναι φωτισμένος ένας χώρος, τόσο καλύτερα αναδεικνύεται και χαρακτηρίζεται. Τα γυάλινα και ξύλινα φωτιστικά ταιριάζουν σε κάθε στυλ σπιτιού και φέρνουν ζεστασιά στο χώρο.

Δοκίμασε αυτά τα μικρά κόλπα και θα δεις πόσο εύκολα μπορεί να ανανεωθεί ο χώρος σου και να ανέβει η διάθεσή σου. Επισκέψου τους σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, καθώς και την ιστοσελίδα μας, όπου θα βρεις στιλάτα επιδαπέδια, επιτραπέζια και κρεμαστά για όλους τους χώρους του σπιτιού σου.

Επισκεφτειτε την ιστοσελιδα μας 

Sign up for our newsletter
Get the latest news and special offers.

SUBSCRIBE NOW