Όσα είδαμε στα Cyprus Architecture, Property & Interior Design Awards, με τη στήριξη της Ergo Home Group

23 . 03 . 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner osa eidame sta cyprus architecture property and interior design awards ergo home group beb italia

Σε μια άρτια οργανωμένη διαδικτυακή τελετή, απονεμήθηκαν την 17η Μαρτίου τα πρώτα Cyprus Architecture, Property & Interior Design Awards, που οργανώθηκαν από την IMH και το περιοδικού INBusiness

Με την αμέριστη στήριξη της Ergo Home Group και της B&B Italia Κύπρου, τα «Cyprus Architecture, Property & Interior Design Awards» προέβαλαν τα καλύτερα έργα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων, καθώς και τα πλέον εντυπωσιακά projects της χρονιάς στον τομέα των ακινήτων.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και στις αξιέπαινες προσπάθειες όχι μόνο των νικητών αλλά και όλων των υποψηφίων εν γένει. 

Ειδικότερα, στην κατηγορία της αρχιτεκτονικής εξωτερικών χώρων απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία στις παρακάτω 3 αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις:

1. Βραβείο «Πράσινο Έργο Περιβαλλοντικής Συνείδησης» στο έργο Κατοικία με Τέσσερις Κήπους

Το αρχιτεκτονικό γραφείο draftworks*architects και οι αρχιτέκτονες Χριστιάνα Ιωάννου και Χρίστος Παπαστεργίου άντλησαν έμπνευση από την ιδέα του μυστικού κήπου που συναντάται κατεξοχήν στην παραδοσιακή κυπριακή αρχιτεκτονική

2. Βραβείο «Έργο έμπνευσης νέας γενιάς» στο έργο WELL58-κατοικία 

Η ευφυής σύλληψη του αρχιτεκτονικού γραφείου EKKY Studio Architects και των συνεργατών αρχιτεκτόνων του Supernova Studio του Λονδίνου τοποθετεί ολόκληρο τον γεωμετρικό αυτό όγκο στην καρδιά μιας παρθένας δασώδους περιοχής.

3. Βραβείο «Αρχιτεκτονικό έργο κορυφής» στο Νέο κτίριο επιβατών στο Λιμάνι Λεμεσού

Επτά ελλειπτικά κελύφη κατά μήκος του ανατολικού Μόλου καλωσορίζουν τους επιβάτες στο πολύβουο λιμάνι, διαχωρίζοντας οπτικά τη στεριά από τη θάλασσα μέσα από το εντυπωσιακό έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Ιrwin Kritioti Architecture

Στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων απέσπασαν τα 2 βραβεία της κατηγορίας τα παρακάτω έργα:

arxitektoniki eswterikwn xwrwn

1. Βραβείο «Έργο ξεχωριστής εσωτερικής εμπειρίας» στο έργο Volcano

Η ομάδα του M.O.B. Design Studio, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της Volcano, δούλεψαν με έμπνευση προκειμένου το ομώνυμο κατάστημα να αποπνέει μια ξεχωριστή σχεδιαστική και διακοσμητική ταυτότητα. 

2. Βραβείο «Έργο πρωτοποριακής καινοτομίας» στο έργο SMALTO Οδοντιατρική Κλινική

Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Γιώργος Χατζηχρίστου Αρχιτέκτονες» διαμορφώνει και παίζει συνεχώς με μια κλιμακούμενη ψευδαίσθηση εισδοχής των φυσικών στοιχείων στα όρια του κτηρίου. 

Στην κατηγορία «Έργο εταιρείας ανάπτυξης γης», τέλος, διακρίθηκε δίκαια το έργο της Μαρίνας Λεμεσού, του οποίου την κατασκευή και ανάπτυξη ανέλαβε ως ανάδοχος η Limassol Marina Ltd, αποτελούμενη από τις εταιρείες AVΑΧ S.A, Φραγκούδη & Στεφάνου Λτδ, Cybarco Ltd, LMDC Ltd, G Paraskevaides Λτδ και Stamoland Properties Ltd.

Σε κλίμα συγκίνησης, την τελετή ολοκλήρωσαν τρεις ειδικές απονομές τιμητικών βραβείων στους εκλιπόντες Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη (Lifetime Achievement Award - Αρχιτέκτονας), Μιχαλάκη Λεπτό (Lifetime Achievement Award - Προσωπικότητα) και τον δικό μας Κυριάκο Στέλιου (Editor’s choice Award) της Ergo Home Group.

constas mavrommatis kyriakos steliou timitiko vraveio

Από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές των Βραβείων αποτέλεσε η απονομή του τιμητικού βραβείου Editor's Choice στον εκλιπόντα Κυριάκο Στέλιου, τον εμπνευστή των ίδιων των Βραβείων και συνιδρυτή της Ergo Home Group, το οποίο παρέλαβε εκ μέρους της οικογένειας ο κύριος Κώστας Μαυρομμάτης, φίλος και συνεργάτης του Κυριάκου και συνιδρυτής του Ομίλου.

kyriakos stelious timitiko vraveio creators choice

Η διορατικότητα, η καινοτομία, αλλά και η ανθρωποκεντρική του επιχειρηματική προσέγγιση αποτελούσαν ανέκαθεν αναπόσπαστα της προσωπικότητάς του στοιχεία που τον καθιστούσαν έναν από τους πλέον αγαπητούς αλλά και πρωτοπόρους ανθρώπους στον τομέα των κατασκευών και του επιχειρείν. Το βραβείο αυτό είναι ο ελάχιστος φόρος μνήμης στην αξία ενός ανθρώπου που έκανε την πραγματική διαφορά όχι μόνο στην Ergo Home Group, αλλά και σε όλη την επιχειρηματική ζωή της Κύπρου.

omilos ergo home

Ο Όμιλος Ergo Home Group δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει από αυτό το τόσο σημαντικό ραντεβού των Cyprus Architecture, Property & Interior Design Awards. Με σημαίνουσα παρουσία σε μερικά από τα μεγαλύτερα οικοδομικά επιτεύγματα της τελευταία χρονιάς, η Ergo βάζει και με αυτόν τον τρόπο τη δική της μοναδική σφραγίδα ποιότητας και κύρους στο θεσμό των Βραβείων, εμπνέοντας για μια εξίσου παραγωγική συνέχεια.

Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν καθημερινά γύρω μας, η διάθεση για νέα ευφάνταστα αλλά και χρηστικά αρχιτεκτονικά εγχειρήματα δεν σταματά. Και αυτή η απτόητη δυναμική είναι η πολλά υποσχόμενη δική μας προοπτική για ένα ελπιδοφόρο μέλλον σε όλους τους τομείς.

Sign up for our newsletter
Get the latest news and special offers.

SUBSCRIBE NOW