Σας παρουσιάζουμε 5 μοναδικές γωνιακές κουζίνες με την υπογραφή Cucina & Cucina!

06 . 10 . 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner sas parousiazoume 5 monadikes goniakes kouzines me tin ipografi cucina cucina

Οι γωνιακές διατάξεις τύπου σε σχήμα «Γ» κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος στην κατασκευή και αγορά της σύγχρονης κουζίνας, παρουσιάζοντας ένα μοντέρνο στυλ και μια ενδιαφέρουσα πολυλειτουργικότητα που συμβαδίζουν με τον καθημερινό τρόπο ζωής αλλά και τον κοινωνικό προσανατολισμό του συγκεκριμένου χώρου στο σπίτι

Διεκδικώντας επί ίσοις όροις τη θέση τους στις προτιμήσεις των αγοραστών, οι γωνιακές κουζίνες διαμορφώνουν συνήθως τη βασική τους διάταξη γύρω από δύο ενιαίους, συγκλίνοντες πάγκους και μια νησίδα που υπηρετεί ως χώρος προετοιμασίας, σερβιρίσματος αλλά και αποθήκευσης.


Μερικά από τα βασικότερα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει ο εν λόγω τύπος είναι τα εξής:


1) Η κίνηση μέσα σε έναν χώρο με πιο οριοθετημένες γραμμές, οδηγεί στην καλύτερη οργάνωση ζωνών που υπηρετούν ευδιάκριτους ρόλους. Με μια λογική open space, αυτό καθιστά ευκολότερη τη ροή της εργασίας μιας και οι πάγκοι αποτελούν ο ένας ενιαία και ανεμπόδιστη συνέχεια του άλλου. Περισσότερος χώρος για δημιουργία λοιπόν!

2) Οι τέμνοντες πάγκοι δίνουν τη δυνατότητα για μεγάλα ανοίγματα αποθηκευτικών λύσεων, χωρίς να είναι απαραίτητη πάντα η παρουσία ντουλαπιών. Η ύπαρξη ωφέλιμων γωνιών αποκαλύπτει διαθέσιμους χώρους που με άλλες διατάξεις δεν υποστηρίζονται, ενώ η παρουσία νησίδας προσφέρει τον έξτρα αποθηκευτικό χώρο που είναι πάντα αναγκαίος και περιζήτητος σε μια κουζίνα.

3) Το σχεδιαστικό σύνολο διατηρεί μια ευθεία επικοινωνία με το εσωτερικό του υπόλοιπου σπιτιού με αποτέλεσμα να βρίσκεται κοντά στους καλεσμένους και τις ανάγκες της οικογένειας ανά πάσα στιγμή. Είναι αυτή η συγκεκριμένη κοινωνική της πτυχή που κάνει, άλλωστε, τόσο αγαπημένη μια γωνιακή κουζίνα στις οικογένειες του σύγχρονου lifestyle, όπου κάθε λεπτό του χρόνου μετράει!


Παρακάτω θα βρείτε 5 από τις δημοφιλέστερες γωνιακές κουζίνες του Cucina & Cucina, καθεμία με τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά που ικανοποιούν τις εξατομικευμένες ανάγκες αλλά και το προσωπικό σας στυλ

1) Kronos

kronos kitchen cucina

Με σοφιστικέ προσανατολισμό αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό της τεχνολογίας αιχμής με τα ανώτερης ποιότητας υλικά που αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα της σύνθεσης της. Σχεδιασμένη να αντανακλά ακόμα περισσότερο φως, χωρίς να χάνει την πρακτικότητά της, διακρίνεται για τα ντουλάπια με μεταλλικά τελειώματα, που συνδυάζουν επιτυχημένα τη δύναμη του ξύλου και τη φινέτσα του γυαλιού. Τα εγχάρακτα χερούλια στη βάση ή στην κορυφή των ντουλαπιών καθιστούν πολύ εύκολο το χειρισμό τους, ενσωματωμένα και αυτά σε μια πιο clean-cut και φυσική εμφάνιση. Η αίσθηση της κομψότητας απογειώνεται με τα τελειώματα από Dekton Sirocco στην πλάτη. Οι χώροι γεμίζουν από συρόμενα ντουλάπια και συρτάρια που μπορούν να προσαρμοστούν ακριβώς στις ανάγκες του δικού σας lifestyle.


2) Aria

aria kitchen cucina

H Aria διακρίνεται για την ευελιξία και την πολυμορφικότητά της, καθώς παιχνιδίζει ανάμεσα στις μινιμαλιστικές σχεδιάσεις και τις λεπτομέρειες από laminate και μέταλλο. Τα μεταλλικά πλαίσια επιτείνουν τη διακριτικότητα στα κλεισίματα και στις πόρτες, ενώ στους πάγκους τα στενά ράφια και τα πλευρικά πάνελ αποκτούν μια έξτρα λεπτή και καθαρή γραμμή. Ο χώρος παραμένει ευέλικτος και αέρινος, επενδύοντας περισσότερο σε αναβαθμισμένες λεπτομέρειες, όπως τα υπερυψωμένα ντουλάπια και την επιμηκυμένη κεντρική νησίδα που δίνει άπλετο χώρο και υπηρετεί ως η κύρια επιφάνεια εργασίας.

3) Meg

meg kitchen cucina

Οι εγχάρακτες προσόψεις που πλαισιώνουν τα ντουλάπια είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που εισάγει τη φιλοσοφία του σχεδιασμού στην απέριττη κομψότητα ενός τρόπου ζωής που ενσωματώνει το παλιό μέσα στο νέο. Με τη δυνατότητα εναλλαγών από το κλασικό στο σύγχρονο, όπως με την προσθήκη χερουλιών από τιτάνιο ή των υπερυψωμένων κρεμαστών ντουλαπιών αντίστοιχα, το πλαίσιο απηχεί αρμονικά έναν δυναμικό χαρακτήρα που επενδύει στις διακριτικές αλλά εμφατικές λεπτομέρειες. Ο χαλκός, το γυαλί, η λάκα και η βελανιδιά συνεργάζονται στη δημιουργία γοητευτικών συμμετριών που υπηρετούν τόσο την αισθητική όσο και την εύκολη κίνηση μέσα στην κουζίνα.


4) Maxima 2.2.

maxima kitchen cucina cesar

Η σχεδιαστική της υπεροχή την κατατάσσει στην πρώτη γραμμή των δημοφιλέστερων επιλογών του διάσημου ιταλικού brand της Cesar. Με ποικιλία επιλογών προσαρμογής και μεγάλη ευελιξία ως προς την τελική εμφάνιση και λειτουργικότητα ραφιών και ντουλαπιών, συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα εξατομίκευσης σε κάθε λεπτομέρεια, όπως τα ανοίγματα, τις πόρτες και την ανάμειξη των υλικών. Το ξύλο, το ατσάλι, το laminate, το τσιμέντο και το γυαλί βρίσκουν δυναμικό χώρο έκφρασης σε μια κουζίνα που παίρνει από το χέρι το κλασικό και το οδηγεί ομαλά στο μοντέρνο. 

5) Frame

frame kitchen cucina

Όταν οι αυθεντικές γραμμές συναντούν τις παραδοσιακές λεπτομέρειες, το σύνολο υπακούει στην ιδανική αναλογία λειτουργικότητας και αισθητικής. Η λεπτή υφή των τελειωμάτων, οι ουδέτερες αποχρώσεις που ξυπνούν αισθητικά από το δυναμισμό της χρωματιστής λάκας, δημιουργούν μια μοναδική μείξη που περνά από το χθές στο σήμερα με χαρακτηριστική ευκολία. Η πλαϊνή σύνθεση ενσωματώνεται στις σύγχρονες ανάγκες για περισσότερη εργονομία, καθώς αναδεικνύονται ενδιαφέροντα ανάγλυφα επίπεδα ανοίγματα σε πάγκους και ντουλάπια.

Στο Cucina & Cucina αγαπάμε καθετί που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη αλλά και πιο όμορφη. Γι' αυτό και προτείνουμε αυτές τις μοντέρνες γωνιακές σχεδιάσεις σε κάθε πελάτη που επιθυμεί να δώσει ένα δυναμικό lift-up στην παραδοσιακή έννοια της κουζίνας, χωρίς να χάσει εκατοστό από τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητά της. Αν, λοιπόν, έχετε τη διάθεση για ασφαλείς νεωτερισμούς, οι σχεδιαστές μας είναι πρόθυμοι να σας παρουσιάσουν όλους τους ενθουσιώδεις τρόπους που μπορείτε να κάνετε μια γωνιακή κουζίνα αναπόσπαστο μέρος της ευτυχίας σας μέσα στο σπίτι!

 

Sign up for our newsletter
Get the latest news and special offers.

SUBSCRIBE NOW