Πώς να επιλέξετε το σωστό τραπέζι για το σπίτι σας!

17 . 11 . 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner pws na epileksete to swsto trapezi gia to spiti sas


Τραπέζι
– η καρδιά της ανθρώπινης δραστηριότητας, το σημείο που διευκολύνει καθετί που κάνουμε, από το διάβασμα και το πλέξιμο, ως τη χαλαρή απόλαυση του καφέ ή ένα διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι με φίλους!  

Δεν είναι, όμως, πάντοτε εύκολο να διαλέξουμε αυτό που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες και το γούστο μας! Εξάλλου, το τραπέζι δεν έχει μόνο λειτουργικό ρόλο· είναι σημαντικό στοιχείο της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού και του προσωπικού μας χώρου. Αξίζει, λοιπόν, να αφιερώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω για να επιλέξουμε το νέο μας τραπέζι σωστά, έτσι δεν είναι;  

Παρακάτω, θα βρείτε ορισμένα πρακτικά tips για το πώς να το κάνετε.  

- Σκεφτείτε Πού θα Μπει  

skefteite pou tha mpei


Μην κάνετε το λάθος να διαλέξετε τραπέζι προτού αποφασίσετε πού ακριβώς θα το βάλετε! Επιλέξτε τη θέση, μελετήστε τον χώρο και φανταστείτε τον στο μυαλό σας δημιουργώντας μια νοερή εικόνα ως προς το τι θα μπορούσε να μπει εκεί.  

Με τον τρόπο αυτό, θα απλοποιήσετε τη διαδικασία επιλογής, αφού θα έχετε αποκλείσει επιλογές που δεν σας εκφράζουν και δεν εξυπηρετούν τον χώρο σας. Το σημείο που θα τοποθετηθεί το νέο σας τραπέζι θα αποτελεί και την πυξίδα που θα σας δείξει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε.  

- Επιλέξτε Μέγεθος και Σχήμα 

epilkeste megethos kai sxima

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επιλέξετε τόσο τις διαστάσεις όσο και το σχήμα για την τραπεζαρία, το τραπέζι για την κουζίνα σας. Ξεκινήστε με το ύψος – κάτι το οποίο θα πρέπει φυσικά να εξαρτηθεί, πρώτον, από τις εργασίες που θα πραγματοποιείτε σε αυτό και, δεύτερον, από τις επιλογές της εσωτερικής διακόσμησης του χώρου.  

esoteriki diakosmisi tou xwrou

- Επιλέξτε Ύφος και Στιλ  

epilekste ifos kai styl

Στη συνέχεια, πρέπει να καταλήξετε στο γενικότερο στιλ που θέλετε να έχει το τραπέζι. Μοντέρνο ή vintage, σκαλιστό ή μίνιμαλ, παραδοσιακό ή φουτουριστικό. Το στιλ θα πρέπει οπωσδήποτε να ταιριάζει με τον χαρακτήρα τόσο του δωματίου, όσο και τον δικό σας!  

- Διαλέξτε Χρώμα  

dialekste xrwma

Ήρθε η ώρα του χρώματος, η οποία προφανώς είναι καθαρά διακοσμητική επιλογή, σωστά; Λάθος! Παρότι η διακόσμηση και τα άλλα χρώματα του δωματίου είναι το βασικό κριτήριο επιλογής του χρώματος του τραπεζιού, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και τους τρόπους χρήσης του. Ένα τραπεζάκι καφέ για παράδειγμα σε ανοιχτό χρώμα θα λερωνόταν υπερβολικά εύκολα και τακτικά. Μην ξεχάσετε λοιπόν να συνυπολογίσετε αντίστοιχους παράγοντες στην επιλογή σας. 

Σκεφτείτε, επίσης, τι είδους διακοσμητικά στοιχεία θα κοσμούν το τραπέζι. Μήπως θα τοποθετήσετε επάνω ένα συγκεκριμένο σετ κρυστάλλων, κάποια συλλογή, παλαιά βιβλία ή ένα σετ ασημικών; Το χρώμα του τραπεζιού πρέπει να δένει κατάλληλα και μ’ αυτά τα στοιχεία. 

Τώρα γνωρίζετε πώς πρέπει να επιλέξετε το νέο σας τραπέζι! Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη έξτρα έμπνευση, δεν συμφωνείτε; Βρείτε την, πατώντας εδώ! Για επιπλέον καθοδήγηση, η εξειδικευμένη μας ομάδα από σχεδιαστές εσωτερικών χώρων μπορεί να σας βοηθήσει στην διαδικασία της επιλογής αυτής, προσφέροντάς σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Sign up for our newsletter
Get the latest news and special offers.

SUBSCRIBE NOW