Οδηγός αγοράς ντουλάπας: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κατάλληλη επιλογή

16 . 12 . 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner odigos agoras ntoulapas osa prepei na gnorizeis gia tin katallili epilogi

Είτε σχεδιάζετε από την αρχή το νέο σας σπίτι είτε πραγματοποιείτε διαδικασίες ανακαίνισης, η τοποθέτηση των ντουλαπών στο χώρο αποτελεί πάντα μία από τις σημαντικότερες εργασίες. Ο λόγος είναι φυσικά πως οι ντουλάπες ως στοιχείο εξοπλισμού του σπιτιού, υπηρετούν όχι μονάχα λειτουργικούς ρόλους, όπως την αποθήκευση, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και αισθητικούς.  

Κάθε φορά, λοιπόν, που καλούμαστε να επιλέξουμε το ιδανικό σχέδιο και τύπο ντουλάπας πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας κάποιες ιδιαίτερες παραμέτρους, όπως τα τετραγωνικά που θέλουμε να διαθέσουμε για αυτόν το σκοπό, τον προσανατολισμό του δωματίου, την ολιγομελή ή πολυμελή σύνθεση της οικογένειάς μας και φυσικά τον προϋπολογισμό μας. 

Παρακάτω θα ανακαλύψετε καινούριες προοπτικές που ενδεχομένως ταιριάζουν καλύτερα στο χώρο σας και αναδεικνύουν ταυτόχρονα τη χρηστική αλλά και την αισθητική αξία μιας ντουλάπας. 

  1. Ανοιχτή ντουλάπα 

anoixti ntoupala

Ανταποκρινόμενη σε ένα πιο φουτουριστικό και μεταμοντέρνο στυλ, η φιλοσοφία της ανοιχτής ντουλάπας επενδύει στη δυνατότητα της ανεμπόδιστης πρόσβασής της ανά πάσα στιγμή. Το εσωτερικό της ανοιχτής ντουλάπας αποτελεί προέκταση της διακόσμησης του δωματίου, ενώ συνδυάζεται αρμονικά με την παράλληλη στήριξη ενός ολόσωμου όρθιου καθρέφτη στον τοίχο. Αν και εντυπωσιακή, βέβαια, η συγκεκριμένη επιλογή ενδείκνυται σε χώρους αυστηρά προσωπικούς, προκειμένου ο χρήστης να μην εκθέτει τα προσωπικά του είδη σε κοινή θέα. 

  1. Γωνιακή ντουλάπα 

goniaki ntoupala

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που συναντά κάποιος διακοσμητής είναι η ανάγκη να εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ωφέλιμο χώρο μέσα στο δωμάτιο. Σε περιπτώσεις, λοιπόν, που έχουμε περιορισμένης έκτασης επιφάνεια μπορούμε να προσανατολιστούμε στην επιλογή μιας γωνιακής ντουλάπας που κάνει χρήση ενός κατά τα άλλα μη αξιοποιήσιμου χώρου. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θυσιάζετε ούτε το μέγεθος αλλά ούτε την πρακτικότητα, μιας και το αγαπημένο σας σχέδιο ντουλάπας μπορεί να τοποθετηθεί σε γωνιακή διάταξη. Αυτή η δυνατότητα λύνει πραγματικά τα χέρια σας κυρίως αν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι, όπως για παράδειγμα ανοίγματα ή έπιπλα που δεν μετακινούνται, που αποτρέπουν κάποιον άλλον σχεδιασμό.  

  1. Συρόμενη ντουλάπα 

siromeni porta

Στο ίδιο πλαίσιο της εξοικονόμησης χώρου κινείται και η επιλογή δημιουργίας μιας συρόμενης ντουλάπας. Τις περισσότερες φορές κάνουμε λόγο για εντοιχισμένες καμπίνες, οι οποίες με τα συρόμενα ανοίγματά τους κερδίζουν πολύ μεγάλο χώρο. Παράλληλα ο λόγος που οι συρόμενες ντουλάπες έχουν καταστεί εξαιρετικά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια είναι γιατί συνδυάζουν ένα απαράμιλλο στυλ αισθητικής που ταιριάζει απόλυτα στον μοντέρνο τρόπο ζωής. Αν μάλιστα υπολογίσουμε πως για την επένδυση των συρόμενων πλαισίων συχνά επιλέγονται μεγάλοι καθρέφτες η αίσθηση πως ο χώρος ανοίγει εντείνεται ακόμα περισσότερο

  1. Ντουλάπα βεστιάριο/walk-in closet  

ntoupala vestiario walk in closet

Πρόκειται σίγουρα για έναν τύπο ντουλάπας-γλυκό απωθημένο σχεδόν όλων των γυναικών. Η ντουλάπα βεστιάριο χαρίζει μια νότα πολυτέλειας στο σπίτι σας, χωρίς να παραβλέπει φυσικά την ανάγκη αποθήκευσης των αγαπημένων σας ρούχων και υφασμάτων. Το δωμάτιο ντουλάπα σάς επιτρέπει να το επισκεφτείτε, να περπατήσετε σε αυτό και αφιερώσετε όσο χρόνο θέλετε στην επιλογή του κατάλληλου συνδυασμού ντυσίματος. Εκτός από την άνεση και τη μεγάλη χωρητικότητα που χαρίζει ακόμα περισσότερες επιλογές αποθήκευσης, το πρόσθετο σημαντικό πλεονέκτημα ενός βεστιαρίου είναι πως ο χώρος επιτρέπει την αποθήκευση και των αγαπημένων σας αξεσουάρ. Επομένως η επιλογή δεν περιορίζεται μονάχα στα ρούχα αλλά και στο συνολικό outfit που επιθυμείτε, προσθέτοντας κάθε φορά πανωφόρια, παπούτσια, ζώνες, γραβάτες και τσάντες.  

Για όλους τους παραπάνω λόγους κάθε ντουλάπα είναι τόσο μοναδική όσο ο χρήστης της. Τα τελευταία χρόνια με την ευρεία ανάπτυξη των διαδικτυακών εφαρμογών αλλά και των σχεδιαστικών εργαλείων, οι δυνατότητες που έχουν οι διακοσμητές της Cucina & Cucina ως προς αυτό το κομμάτι είναι πραγματικά απεριόριστες. Ως αποτέλεσμα, η σχεδίαση μιας ντουλάπας που ανταποκρίνεται 100% στο ρόλο και στις ανάγκες του σπιτιού είναι απόλυτα εφικτή προσφέροντας ασύγκριτες παραλλαγές στους δοκιμασμένους και δημοφιλείς τύπους. 

Sign up for our newsletter
Get the latest news and special offers.

SUBSCRIBE NOW