Επιλέξτε κουζίνα, σχεδιασμένη αποκλειστικά για το χώρο σας!

17 . 11 . 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner epilekste kouzina sxediasmeni apokleistika gia to xwro sas

Μήπως η κουζίνα σας είναι λίγο… μικρή; Κανένα πρόβλημα, γιατί υπάρχουν πλέον άφθονες λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε χώρο, χωρίς να συμβιβαστείτε σε σχέση με την αισθητική του χώρου.  

Όταν ξεφυλλίζετε περιοδικά κατασκευαστών κουζίνας και θαυμάζετε τις υπέροχες κουζίνες που γεμίζουν τις σελίδες τους συνήθως βλέπετε μεγάλα δωμάτια κουζίνας με άφθονους χώρους αποθήκευσης. Σε μικρότερα σπίτια ή διαμερίσματα ωστόσο, οι αποθηκευτικοί χώροι στην κουζίνα παραμένουν απαραίτητοι για όλους μας! 

Μικρή κουζίνα και πολλής αποθηκευτικός χώρος – έννοιες ασύμβατες; Όχι ακριβώς! Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να κερδίσετε χώρο στην κουζίνα σας με 5 απλούς τρόπους! 

1. Χρησιμοποιήστε έναν Τοίχο σε Όλο του το Μήκος και Πλάτος

Ο ευκολότερος τρόπος να οργανώσετε μια μικρή κουζίνα είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ενιαίο τοίχο. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά μόλις 8 με 10 τετραγωνικά μέτρα ενιαίας επιφάνειας είναι αρκετά για μια μικρή μα πλήρως λειτουργική κουζίνα.  

Αν στο διαμέρισμά σας, κουζίνα και σαλόνι αποτελούν ενιαίο χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία εσοχή και να εκμεταλλευτείτε το πλάτος του τοίχου με έπιπλα κουζίνας που καλύπτουν όλη τη διαθέσιμη επιφάνεια. Αξιοποιώντας πλήρως το ύψος του τοίχου, αυξάνετε κατά πολύ τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο της κουζίνας σας.  

2. Εκμεταλλευτείτε τις Γωνίες  

ekmetallefteite tis gwnies

Η κουζίνα μπορεί να καταλαμβάνει έναν τοίχο που εκτείνεται σε μήκος ή στο πλάτος μιας εσοχής. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη αυτή η εσοχή. Μόλις 60 εκατοστά βάθος και μήκος 1,80 μέτρα είναι αρκετά για να βάλετε όλα όσα χρειάζεστε, περιλαμβανομένων ενός μικρού ψυγείου, ενός νεροχύτη και άλλων εντοιχισμένων συσκευών.  

3. Χρησιμοποιήστε οποιονδήποτε Χώρο Προκύψει 

Αν η κουζίνα σας είναι μικρή και δεν έχει πάγκους εργασίας, μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς έναν. Πώς; Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο ξύλο κοπής για πάγκο που θα ακουμπά πάνω στο νεροχύτη. Ορισμένοι σύγχρονοι νεροχύτες διατίθενται με ενσωματωμένο ξύλο κοπής.  

4. Αποφύγετε το… Στρίμωγμα  

apofigete to strimogma

Αν η κουζίνα σας είναι μικρή και μάλιστα κάπως σκοτεινή, θα σας συμβουλεύαμε να τοποθετήσετε εναλλάξ πάνω και κάτω ντουλάπια, για να μην δίνεται η εντύπωση ενός σκοτεινού, στρυμωγμένου χώρου

Επιπλέον, ένα σύστημα με ‘κρυφές πόρτες΄ μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και αποδοτικότητα σε κάθε μικρή κουζίνα. Πως γίνεται αυτό; Όταν οι πόρτες είναι ανοιχτές θα μπορείτε να εργάζεστε άνετα στην κουζίνα σας, ενώ όταν αυτές κλείνουν θα δημιουργείται αυτόματα περισσότερος χώρος στο δωμάτιο. 

5. Επιλέξτε η Κουζίνα σχεδιασμένη για το  Χώρο σας

Δεν χωρά αμφιβολία πως μια ενιαία κουζίνα δεν είναι κατάλληλη για μικρούς χώρους. Χρειάζεστε μια κουζίνα που «σπάει» σε κομμάτια ή προσαρμόζει το μήκος και το πλάτος των στοιχείων της, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν κατάλληλα σε κάθε χώρο.  

Ναι, δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ή να εξοικονομήσετε χώρο ακόμη και σε μια μικρή κουζίνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη πρακτική σκέψη και έξυπνες, καλοσχεδιασμένες λύσεις και συμβουλή από τους ειδικούς

Sign up for our newsletter
Get the latest news and special offers.

SUBSCRIBE NOW