Εντάξτε το μαύρο στην κουζίνα σας. Ανακαλύψτε 5 εντυπωσιακά designs!

23 . 11 . 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner entakste to mavro stin kouzina sas anakalipste 5 entiposiaka designs

Η ψυχολογία των χρωμάτων έχει διδάξει πολλά τα τελευταία χρόνια στους τομείς του marketing και των πωλήσεων. Όλο και περισσότερο γίνεται αναφορά στη συσχέτιση των χρωμάτων και στην επιδραστικότητά τους στις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων, καθώς αυτά φαίνεται να ξεκλειδώνουν τα αντίστοιχα συναισθήματα που θέλουμε να φανερώσουμε με την επιλογή τους. Δυνητικά η επιλογή ενός συγκεκριμένου χρώματος μπορεί να φανερώσει πολλά για την προσωπικότητα, τη διάθεση, αλλά ακόμα και το κοινωνικό μας προφίλ. Πρόκειται, λοιπόν, για μια εξαιρετικά δυναμική σχέση που μας επηρεάζει και συνάμα επηρεάζεται από εμάς.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο πολλές έρευνες έχουν εστιάσει στον ψυχοεπιδραστικό αντίκτυπο του μαύρου χρώματος. Για τους περισσότερους ειδικούς το μαύρο ως γνώρισμα των καταναλωτικών αγαθών συσχετίζεται απόλυτα με την πολυτέλεια και τη διαχρονική κομψότητα. Αποτελεί μια από τις κλασικότερες επιλογές όταν θέλουμε να αναδείξουμε την αίσθηση υπεροχής, τη δύναμη και να παροτρύνουμε τον καταναλωτή προς μια καταξιωμένη επιλογή. Παράλληλα, συνδέεται με την εμπιστοσύνη, την υψηλή ποιότητα, το μυστήριο και το σύγχρονο πνεύμα. Και το καλύτερο; Αυτό φαίνεται να ισχύει σε όλες τις κουλτούρες!

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν σκεφτόμαστε στιγμή να το χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι και ειδικά σε έναν χώρο, όπως την κουζίνα που έχει πλέον ξεφύγει προ πολλού από τα παραδοσιακά designs. Εντάσσοντας το μαύρο χρώμα σε ένα τόσο έντονης προσωπικότητας δωμάτιο, χαρίζουμε στην κουζίνα μας τις απαραίτητες νότες κομψότητας, αποχαρακτηρίζοντάς την από τη στενά λειτουργική της αίσθηση που μπορεί να απαξιώσει τον μεγάλο αισθητικό της ρόλο μέσα σε όλο το σπίτι. 

Οι παρακάτω 5 signature σχεδιασμοί κουζίνας απογειώνουν στον απόλυτο βαθμό αυτή την εκλεπτυσμένη αισθητική του μαύρου χρώματος. Απολαύστε τους!

1) Intarsio kitchen

intarsio kitchen cyprus

Σκουρόχρωμες επιφάνειες που αντανακλούν παντού μυστηριώδη γοητεία και ανώτερο class παιχνιδίζουν υπέροχα με τις άψογες διευκολύνσεις ενός σχεδιαστικού συνόλου που λειτουργεί άψογα σε όλα τα επίπεδα! Με τη σφραγίδα ποιότητας του brand Cesar, που ξέρει όσο λίγα να προωθεί την οικειότητα ενός χώρου που δεν χάνει σε τίποτα τη διακοσμητική του υπεροχή, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός διαθέτει την πολυμορφικότητα που τον κάνει αξεπέραστο!

2) N_Elle kitchen

elle kitchen cyprus

Μαρμάρινες επενδύσεις σε σαγηνευτικό μαύρο και ξύλινες ομόχρωμες απολήξεις προκρίνουν μια επιλογή που μεταμορφώνουν την κουζίνα από ένα παραδοσιακό όνειρο σε μια φουτουριστική σύνθεση σε ελάχιστο χρόνο και με την ίδια επιτυχία. Οι προοπτικές που έχουν προσδώσει οι σχεδιαστές της Cesar σε αυτό το σύνολο είναι πραγματικά ανεξάντλητες! 

3) Maxima 2.2 kitchen

maxima kitchen cyprus

Στυλάτη και αέρινη, αποδεικνύει πως το μαύρο κάθε άλλο παρά αφιλόξενο ή βαρετό είναι. Οι πάγκοι εργασίας, τα ντουλάπια αλλά και το τραπέζι υποκύπτουν στη σαγήνη του μαύρου φέρνοντας ένα σκηνικό αρμονικής σύμπλευσης του μυστηρίου με τη φιλικότητα και τη φιλοξενία. Στο συγκεκριμένο μοντέλο της Cesar προτεραιότητα έχουν η αποτύπωση του βάθους και της προοπτικής στο χώρο με τη χρήση επίπλων ως χωρίσματα, κάτι που φέρνει την κουζίνα πραγματικά στο κέντρο όλης της δράσης του σπιτιού.

4) Unit kitchen

unit kitchen cyprus

Εναλλάσσοντας υφές και σκούρους χρωματισμούς, η Cesar φέρνει το έντονο προσωπικό στοιχείο μέσα σε έναν χώρο που η εξατομίκευση είναι το ζητούμενο. Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί στις παραλλαγές του βασικού σχεδιασμού, μεταφέροντας την αίσθηση της αυτοπεποίθησης και της αρτίστικης διάθεσης σε συρτάρια, ντουλάπια και επιφάνειες επεξεργασίας. Μια κουζίνα που δεν εγκλωβίζεται στην πολυτέλεια που τη διακρίνει, αλλά επεκτείνεται και διαμορφώνεται πολυδιάστατα προς τις ανάγκες των ανθρώπων της. 

5) Asia kitchen

asia kitchen cyprus

Σύγχρονη, μινιμαλιστική και συνάμα απόλυτα προσωπική και οικεία, η Asia συντίθεται από κρεμαστά ντουλάπια και ράφια σε ρούμπικ στυλ, επενδύοντας στη δύναμη και τη γοητεία της μαύρης βελανιδιάς, του φυσικού δρύινου καπλαμά και του πάγκου από χάλυβα. Μια δυναμική σύνθεση που αποπνέει την άμεση έλξη του ανθρώπου από τη φύση.

Με το μαύρο χρώμα βρίσκουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάθε κουζίνα εκτός από γωνιά δημιουργικότητας, έναν ολοκληρωμένο χώρο ανώτερης έμπνευσης για όλες τις αισθήσεις και όλες τις στιγμές της ημέρας. Στο Cucina & Cucina γνωρίζουμε όλους τους τρόπους και τους συνδυασμούς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναδείξετε τη δύναμη του μαύρου σε κάθε γωνιά της κουζίνας σας! Θα εκπλαγείτε με το πόσο όμορφη, σύγχρονη, δυναμική και συνάμα ανθρώπινη μπορεί να γίνει!

Sign up for our newsletter
Get the latest news and special offers.

SUBSCRIBE NOW