Έξυπνες Συμβουλές για την Τακτοποίηση της Ντουλάπας σας!

29 . 09 . 2020

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

inner eksipnes simvoules gia tin taktopoiisi tis ntoulapas sas

Μήπως τον τελευταίο καιρό η ντουλάπα μοιάζει περισσότερο με αποθήκη παρά με τον τακτοποιημένο χώρο που θα διευκόλυνε το καθημερινό σας ντύσιμο και θα προφύλασσε τα ρούχα σας από φθορά και περιττό τσαλάκωμα;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να διατηρείτε την ντουλάπα μας λειτουργική και άνετη – εκτός κι αν εφαρμόσετε τα ακόλουθα tips που, αποδεδειγμένα, θα σας λύσουν τα χέρια!

diatireite tin ntoulapa sas leitourgiki kai aneti

1) Βγάλτε τα Όλα Έξω!

Για να επαναφέρετε την ντουλάπα σας σε… τάξη, πρέπει πρώτα να την αδειάσετε! Ναι, μη γελιέστε. Μόνο αν την αδειάσετε θα μπορέσετε να εξακριβώσετε πώς μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά το κάθε της εκατοστό.

Το γενικό αυτό άδειασμα έχει κι άλλα οφέλη: θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε και τι όχι, τι θα πρέπει να κρατήσετε και τι να δωρίσετε ή να πετάξετε. Σε γενικές, γραμμές, αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ένα καθημερινό ή casual ρούχο το τελευταίο εξάμηνο, μάλλον δεν το χρειάζεστε πια.

2) Ζητήστε Βοήθεια για το… Ξεκαθάρισμα

Πολλές φορές δενόμαστε συναισθηματικά με τα ρούχα μας και αρνούμαστε να τα ξεφορτωθούμε ακόμη κι όταν ξέρουμε πολύ καλά πως δεν πρόκειται να τα ξαναφορέσουμε. Λίγη υποστήριξη, λοιπόν, από κάποιο μέλος της οικογένειας ή μια φίλη με καλό γούστο είναι απαραίτητη την ώρα του ξεκαθαρίσματος της γκαρνταρόμπας μας. Προσέξετε μόνο να επιλέξετε ένα άτομο που να μπορεί να σας επιβληθεί σε αυτά τα θέματα – ειδάλλως, θα καταλήξετε απλά να ξαναβάλετε πάλι τα ίδια ακριβώς ρούχα μέσα στην ντουλάπα!

3) Χαρίστε, Μεταποιήστε ή Πετάξτε!

Μόλις αποφασίσετε ποια ρούχα πρέπει να αποχωριστείτε, χωρίστε τα σε τρεις κατηγορίες: δείτε ποια θα μπορούσαν να μεταποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν είτε από σας είτε από κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας.

Κάντε στη συνέχεια μια δεύτερη στοίβα με όσα δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αλλά είναι σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να δωριστούν, είτε σε γνωστούς και φίλους, είτε σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. Θα ήταν κρίμα να πετάξετε ένα ρούχο που είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να φορεθεί από κάποιον άλλον.

Στην τρίτη στοίβα θα συγκεντρωθούν όσα δεν μπορούν να μπουν στις άλλες δύο. Σύντομα, θα διαπιστώσετε πως σχεδόν το 1/3 των ρούχων της ντουλάπας σας δεν ανήκουν πλέον εκεί.

4) Τοποθετήστε τα Ρούχα στην Ντουλάπα με Βάση το Βάρος

topothetiste ta rouxa stin ntoulapa me vasi to varos

Στη συνέχεια, αρχίστε να τοποθετείτε τα ρούχα ξανά στην ντουλάπα. Χρησιμοποιήστε κάποιο καλάθι για ρούχα που δεν τσαλακώνονται. Στα συρτάρια, χρησιμοποιήστε διαχωριστές για να κρατήσετε τα διάφορα αξεσουάρ ξεχωρισμένα για να τα βρίσκετε ποιο εύκολα.

Στην κρεμάστρα, τοποθετείστε τα ρούχα με γνώμονα το βάρος τους – δηλαδή τα βαρύτερα ρούχα κρεμάστε τα τέρμα αριστερά και τα ελαφρύτερα προς τα δεξιά. Με τον τρόπο αυτό θα ξέρετε πού να ψάξετε ένα ρούχο, κερδίζοντας χρόνο, δίχως παράλληλα να αναστατώνετε ή να τσαλακώνετε όλα τα ρούχα της ντουλάπας.

5) Εγκαταστήστε Φωτισμό στην Ντουλάπα

egkatastiste fwtismo stin ntoulapa

Τέλος, αν δεν έχετε κάποιο μικρό φωτιστικό στην ντουλάπα σας, καλό είναι να τοποθετήσετε ένα ή και περισσότερα, σε σημεία που να φωτίζουν κατάλληλα όλο το εσωτερικό της. Αυτό, σε συνδυασμό με την καλή οργάνωση, θα σας βοηθήσει να βρίσκετε αμέσως αυτό που ψάχνετε, δίχως να ανακατεύετε το σύμπαν.

Τώρα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας. Θέλετε να ανακαλύψετε κι άλλες παρόμοιες πρακτικές λύσεις για την οργάνωση του σπιτιούΠατήστε εδώ

Sign up for our newsletter
Get the latest news and special offers.

SUBSCRIBE NOW