Δώστε μια πιο natural διάθεση στο σπίτι σας επιλέγοντας ξύλινα έπιπλα!

20 . 10 . 2021

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

 inner doste mia pio natural diathesi sto spiti sas epilegontas ksilina epipla

Το ξύλο αποτελεί ένα υλικό άμεσα συνδεδεμένο με την κατασκευή επίπλων που διακρίνονται για την αντοχή αλλά και την εκλεπτυσμένη αισθητική τους. Διαχρονικά το εν λόγω υλικό συγκεντρώνει την αξιοθαύμαστη προτίμηση όλων όσων επιθυμούν να εξοπλίσουν το σπίτι τους με έπιπλα που αντέχουν στο χρόνο και διατηρούν μία υψηλή αισθητική αξία όσος καιρός κι αν περάσει. Τα τελευταία χρόνια βέβαια αυτή η λειτουργικότητα έχει προσλάβει και μία νέα διάσταση υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής και των δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που επιτάσσουν μία νέα προσέγγιση ως προς τη χρησιμοποίηση των πρώτων υλών. Το ξύλο εκ φύσεως αποτελεί ένα υλικό απόλυτα εναρμονισμένο με αυτή τη λογική, καθώς τα παράγωγα που προέρχονται από την εκμετάλλευσή του δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Ως απόλυτα φυσικό υλικό, λοιπόν, ανήκει στις οικολογικότερες επιλογές που διαθέτει σήμερα η σύγχρονη επιπλοποιία προκειμένου να απαντήσει στο αίτημα για έπιπλα που αγαπούν τόσο τον άνθρωπο όσο και τη φύση.

Πέρα όμως από αυτό, είναι βέβαιο πως το ξύλο διακρίνεται για την αίσθηση ηρεμίας και αρμονίας που μεταφέρει μέσα στο σπίτι, χαρακτηριστικό για το οποίο άλλωστε έχει κερδίσει την αυξημένη δημοτικότητἀ του. Ακόμα και μέσα στο περιβάλλον της πόλης η διακόσμηση του εσωτερικού με ξύλο προσδίδει μία εξαιρετική οικειότητα που ενισχύει τους συναισθηματικούς δεσμούς, χαλαρώνει το πνεύμα και βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία με τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που συναντάται σε αμέτρητους συνδυασμούς, παντρεμένο με άλλα στοιχεία όπως γυαλί, μέταλλο και δέρμα, αποκτώντας έναν πραγματικό χαρακτήρα διακοσμητικού χαμαιλέοντα.

Στο Living είμαστε περήφανοι που διαθέτουμε ξύλινες δημιουργίες που εντυπωσιάζουν με την υψηλή ποιότητα, τις διακριτές λεπτομέρειες, τους ευφάνταστους συνδυασμούς και την ασύγκριτη αισθητική. Στοιχεία που χαρίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους σε κάθε χώρο, όσο διαφορετικός κι αν είναι αυτός. 

Ας δούμε, όμως, παρακάτω μερικά από τα χαρακτηριστικότερα κομμάτια που αντιπροσωπεύουν επάξια όλες τις ποιοτικές αρετές του ξύλου στη διακόσμηση και επίπλωση.

casablanca sofa living room furniture

Casablanca sofa: Όταν το ξύλο καλείται να υποστηρίξει μια μεγάλη σύνθεση ενός αναπαυτικού αλλά και ανθεκτικού καναπέ, πρέπει να διακρίνεται για την αντοχή αλλά και το τέλειο φινίρισμα. 

brooklyn dining table

Brooklyn Dining Table: Λιτό και συνάμα ασύγκριτα δυναμικό, είναι το τραπέζι που μπορεί να φιλοξενήσει κάθε επίσημη ή ανεπίσημη στιγμή στο σπίτι. Το ξύλο διατηρεί τα φυσικά νερά του και τις γήινες αποχρώσεις του, ισορροπώντας εύκολα με τα υπόλοιπα στοιχεία της διακόσμησης. 

castle table furniture

Castle Table: Επιβλητικό και τολμηρό, το ξύλο επαναπρογραμματίζεται να απηχεί το μοναστηριακό νοσταλγικό στυλ περασμένων αιώνων. Μια κατασκευή που ταιριάζει τέλεια με την ατμοσφαιρική διακόσμηση, χωρίς να χάνει το σύγχρονο στυλ του. 

viking dining table

Viking Dining Table: Η εντυπωσιακή ξύλινη κατασκευή είναι γεννημένη μέσα από τους θρύλους των πολεμιστών με στόχο να φέρει στο σπίτι κάτι από την αναλλοίωτη γοητεία του ξύλου ως υλικού που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο. 

operetta chair home furniture

Οperetta chair: H καρέκλα Operetta διαθέτει πλάτη και έδρα από καλουπωτό αφρό πολυουρεθάνης, ενώ τα ξύλινα πόδια της χαρίζουν μια κομψή απλότητα που μπορεί να παντρευτεί με πολλά στυλ.

twins coffee table home furniture

Twins coffee table: Δύο σανίδες συμπαγούς βελανιδιάς συνεργάζονται υπέροχα για να αναδείξουν τη ζωντάνια και συνάμα εκλεπτυσμένη φύση του ξύλου.

wood armchair

Wood armchair: Η δυναμική σύνθεση εναλλάσσει τα χαρίσματα του ξύλου, του τεχνοδέρματος και του υφάσματος στη σύνθεση μιας ολότητας που εντυπωσιάζει το βλέμμα με την κομψότητα και το ιδιαίτερο στυλ. 

elegance sideboard home furniture

Elegance sideboard: Το ξύλο επιτάσσεται στην υπηρεσία της κομψής αποθήκευσης μέσα σε έναν χώρο που κατεξοχήν θέλουμε να επικρατεί η αισθητική αρμονία και η εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα

lamier home wood furniture

Lamier: Ένας μπουφές με περίβλημα και εξαιρετικά αφαιρετική και μινιμαλιστική προσέγγιση, που δεν αποστασιοποιείται όμως από τα καταξιωμένα υλικά του ξύλου και του μετάλλου στη βάση. Οι ξύλινες πόρτες διαθέτουν μηχανισμό push and pull για μεγαλύτερη ασφάλεια στη χρήση.

master bed wood home furniture bedroom

Master bed: Το ξύλο κατακτά την κρεβατοκάμαρα διαχέοντας την ατμοσφαιρικότητα αλλά και το μυστήριο που επιβάλλεται σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού. Το κεφαλάρι υποστηρίζει τη σύνθεση του κρεβατιού, παρέχοντας άνεση και τη δυνατότητα για πολλές παραλλαγές σε τόνους, υφές και βοηθητικά έπιπλα. 

Το ξύλο δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι το υλικό που αγαπάμε περισσότερο να βάζουμε στο σπίτι μας, αποτελώντας έναν φυσικό κρίκο σύνδεσής μας με όσα μας δένουν με το παρελθόν και αποκτούν έναν νέο, πιο δυναμικό χαρακτήρα στο μέλλον. Οι interior designers του Living μπορούν να γίνουν οι ενθουσιώδεις ξεναγοί σας στον υπέροχο κόσμο των ξύλινων δημιουργιών που μπορούν να αναβαθμίσουν το διακοσμητικό στυλ σε όλους του χώρους του σπιτιού σας. Ένα ραντεβού μαζί τους θα σας αποκαλύψει τις απεριόριστες δυνατότητες που επιφυλάσσει αυτό το πραγματικά πολύτιμο δώρο της φύσης για να εξοπλίσετε το σπίτι με έπιπλα μοναδικής αξίας και αισθητικής.

Sign up for our newsletter
Get the latest news and special offers.

SUBSCRIBE NOW